sâmbătă, 8 mai 2010

Să fii iubit de toate şi totuşi de nici(una)

      Toate fetele caută băiatul perfect. De fapt, şi în cazul băieţilor se întâmplă cam la fel. Toţi căutăm, ne uităm, ne aruncăm priviri, seducem chiar şi atunci când o facem mai puţin. În baia care se formează se găseşte şi ideea iubirii supreme. Nu există om care să nu se lase sedus de ideea iubirii absolute. Niciunul! Nici măcar cel care neagă iubirea cu ardoare. La fel ca cei care critică religia, care se lasă purtaţi de valul ştiinţei, mânaţi de ideea că Dumnezeu nu există, şi care nu fac nimic altceva decât să-l caute pe Dumnezeu, şi cei care critică iubirea absolută nu fac decât să fie situaţi în aceeaşi paradigmă. A fi iubit de toată lumea şi totuşi de nimeni este echivalentul jocului în care un om rămâne închis pe o insulă, iar singura sa cale de scăpare este iubirea! Când cineva îţi face masaj pe cap înseamnă că vrea să fie alături de tine orice ar fi. În gesturile mici găsim scântei mari, căci totul se lasă purtat de o nebuloasă ce nu ţine de sfera cognoscibilităţii noastre, ci de o lumină ce vrea cu ardoare să ne fie străină. Misterul nu se coace, el vine peste tine, orice ar fi, este şi poate să fie în tine. De aia, cei care caută să fie misterioşi nu fac decât să devină banali şi umili. Scânteia pe care o caută toţi nu poate fi aprinsă, rolul ei este tocmai de a fi în sine aprinsă de necunoscut, de acel ceva care te face să cauţi şi mai mult. Scânteia, dorinţa de a fi iubit este şi frunza care falsifică realitatea cu care te naşti. Omul este "banal", dar vrea lucruri măreţe. 

28 de comentarii:

Elena Cute spunea...

Prea adevarat!!!

George Colang spunea...

Ingrid@ Daca spui si de ce?....:)

♥ M.♥ spunea...

iubesc si sunt fericita ... iubesc, dar plang, dar sunt fericita :). intelegi tu, prietene.

George Colang spunea...

Wanixa@ inteleg! :)

Lorelai spunea...

"Toţi căutăm, ne uităm, ne aruncăm priviri, seducem chiar şi atunci când o facem mai puţin." Imi place mult partea asta. Eu totusi sper la momentul in care voi si gasi.

George Colang spunea...

Lorelai@ Depinde numai de tine. Imaginea cu care te lasi vazuta de ceilalti este si poarta spre tine.

Cosmin spunea...

Iubirea este sincera, pura si la fel de pretioasa ca un diamant dar isi gaseste loc numai in inima celui care o primeste si o pretuieste cu adevarat. Trebuie sa sti sa iubesti ca sa fi iubit. Numai acela care crede cu adevarat in iubire are norocul sa o si descopere.

George Colang spunea...

Cosmin: Asa este. Citeste pe blog: Fata care arunca luna intr o ceasca de cafea. In articolul respectiv o sa regasesti modul natural de a iubi, inclusiv vorbele expuse de tine. Merci. Te mai astept.

Iulia spunea...

Foarte interesat si destul de cristalizat articolul tau si in mare parte adevarat...nu as vrea sa ma regasesc, insa nici nu as putea trai in banalitate: important este sa te iubesti si sa te respecti pe tine ca apoi sa transmiti aceste sentimente si celorlalti...atunci iubirea va re(naste).

George Colang spunea...

Iulia@ Poti sa te iubesti pana ajungi sa inebunesti. Nu asa e solutia. Noi oricum ne iubim, orice ar fi... Mai trebuie si altceva!

Unknown spunea...

multe adevaruri ai amintit in postarea asta :)

Andrada spunea...

"Nu există om care să nu se lase sedus de ideea iubirii absolute. Niciunul! Nici măcar cel care neagă iubirea cu ardoare. "

Unul dintre putinele adevaruri absoulte, daca nu chiar singurul.
Fie ca te revendici sau te supui iubirii, rezultatul e acelasi si lupta e una zadarnica pana la urma. Cautam cu totii iubirea, putin o gasesc, si mai putin gasesc forma sa absoluta.:)

George Colang spunea...

Kid4ever@ Incearca sa le dezvolti atunci...poate mi-a scapat ceva..

George Colang spunea...

Andrada@ Asa este.

`n`deea`s blog spunea...

frumos...<>; omul a fost mereu o simpla vietate dar cu sentimente puternice si ganduri profunde si mereu in cautare de "lucruri marete"; asta e firea omului si mereu va fi asa, iar in privinta iubirii...multi cred ca stiu ce inseamna acest lucru insa putini sunt cei ce cunosc cu adevarat acest sentiment.

Dreamer spunea...

Risipirea in iubire?

Cred ca atunci cand te iubesti prea mult pe tine nu te poti darui persoanei iubite.Iar atunci cand te risipesti in multe nu te poti aduna in una singura. Dar poate fi vorba si de faptul ca inca nu ai intalnit-o. Daca o intalnesti esti fraier de o lasi sa plece. Pentru ca vei sti cu siguranta ca e aceea.

George Colang spunea...

Dreamer@ Articolul nu este despre mine. Ideea este alta.

dreamer spunea...

Tine era la modul general, nu era vorba despre autorul articolului. Asta e ideea.

George Colang spunea...

Dreamer: Ok

U.C.Gabriel spunea...

Foarte interesant...
Felicitari!

U.C.Gabriel spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
Ramina spunea...

Si totusi ... perfectiunea este subiectiva ..fiecare o percepem asa cum credem de cuviinta ...doar ca foarte putini gasesc ceea ce cauta si atunci cu jumatate de masura... si multi o gasesc in lucrurile simple, in gesturi (asa cum ai spus si tu) care la prima vedere sunt nesemnificative .. uneori trebuie sa privesti putin mai atent ..

George Colang spunea...

Ramina@ sau uneori nu ai ce sa priveste, trebuie doar sa simti, oricum simti cand e ceva...

Anonim spunea...

Când cineva îţi face masaj pe cap înseamnă că vrea să fie alături de tine orice ar fi... acum inteleg de ce el nu mi-a facut niciodata :)))))))

Chromeangel spunea...

:)) au trecut 30 de minute de cand am citit articolul tau si inca mi-a ramas gandul la acel masaj :))

Herta Lucescu spunea...

"Iubirea e un sărut furat, un zâmbet inocent, o îmbrăţişare pătimaşă... şi un suflet smuls din piept..." O. Paler

Poate că nu toate căutăm băiatul perfect, pentru că nici măcar iluzia lui nu o găsim. Viaţa nu ne oferă niciodată fericirea, trebuie să murim ca s-o aflăm. Iubirea este o scăpare din viaţa cotidiana..sau pur şi simplu o visare. Eu iubesc, dar cu ce folos? Uneori, iubirea nu e reciprocă. Poţi iubi orice fiinţă până la urmă, în viaţa asta totul e permis.

Suflete pereche nu există, dar mereu vor exista suflete frumoase. Deci prin urmare.. nu poti găsi fiinţă perfectă, precum ai spus. Dar poţi găsi nenumărate fiinţe cu suflete pure, frumoase.. Si pana la urmă.. sufletul moare singur, nu?

"Iubirea nu este o relaţie între două persoane. Ea este un stadiu al conştiinţei tale." Osho


O zi minunată!

George Colang spunea...

Herta Lucescu@ Ai sintetizat f interesant un articol scris de mine. Citeste: http://offshoregeo.blogspot.com/2010/02/dragostea-iubirii.html

Joker spunea...

Deci pot sta linistit..am doar unghii domoale pe spate.