luni, 14 iunie 2010

Totul despre sex


            În orice privire inocentă se ascunde un strop de seducţie. Nu putem să vorbim de inocenţă şi de puritate atâta timp cât în fiecare om se piteşte o fiară care cerşeşte cu şi după foc. Himerele nu au fost niciodată alese după vorbe, ci inconştient. Jocul seducţiei se dezveleşte latent din momentul în care intri în contact cu prada ta. Nu există teren mai ferm decât atingerea dintre două persoane. Dar ce fel de atingere? Cum poate să arate dacă, în esenţă, nu vorbim de o atingere? Ei bine, toţi cei care cred că raţional au fost aleşi de cineva se înşală. Nimeni nu alege raţional, toţi se prefac. Este suficient să te uiţi în ochii ei, să te întâlneşti cu haosul, şi să taci. Restul e doar teatru. Mimăm şi ne jucăm, găsim elemente care par credibile, ne sincronizăm, cum ar spune Derrida, alegem un teren ferm în care să ne fierbem. Toate gesturile inconştiente trădează aşa zisele alegeri pe care le facem. De aici şi vechea dilemă: Ce-mi place la el, ea? Normal că nu ai cum să ştii dacă totul se reduce la incognoscibil, dacă totul este prefăcut şi falsificat de realitate doar ca să poţi susţine raţional o alegere. Însă noi nu avem nevoie de susţinere logică într-o relaţie, asta nu înţelege nimeni… Noi avem nevoie să fie, să existe ceva pur, un pâlc care să ne ademenească cumva. Restul e tăcere şi neant. Când un om spune cu mâna pe inimă că ştie de ce iubeşte - ori se minte pe el, ori nu are nicio treabă cu iubirea. Inexprimabilul în iubire este ca focul în foc. Nu poţi să descrii esenţa oricât de natural şi de convingător ai fi. În schimb, poţi să aproximezi, să spui că tinzi întru-ceva, dar niciodată suficient de clar, ci cât se poate de natural. Sexualitatea nu se încarcă din comenzi inutile, poate din priviri şi din gesturi, din tot felul de nimicuri care stau puse deoparte, din tot felul de gesturi naturale. 


Offshore ascultă:


16 comentarii:

Ana-Maria Duca spunea...

Mda, este adevarat ca traim dupa reguli de comportament mostenite. Ne prefacem, mimam gesturi si grimase doar pentru ca am vazut noi ca asa facea si bunica cand dorea sa fie politicoasa. Sentimentul de iubire trebuie doar savurat, nu mimat. Orice gest masurat cu atentie nu face decat sa reduca jocul iubirii la monotonie. Inceputul te mangaie cu fluturasi, apoi urmeaza cunoasterea in profunzime, dupa care te plafonezi la o relatie stearsa... Trist!

Chatelaine spunea...

Hi! Interesant dar nu este o noutate deoarece se stie foarte bine ca in fiecare dintre noi co-exista un inger si un demon...depinde de fiecare dintre noi,in parte,pe care il favorizam mai mult,dandu-i libertate de miscare...ingerului sau demonului? Si atunci, de ce sa ne miram, cand un chip angelic te poate supune unor chinuri infioratoare sau un chip malefic,iti poate vindeca ranile sufletului prin cuvinte si gesturi absolut...angelice?!
Cheers!

silvia spunea...

Avem nevoie de o scanteie. Atat. Ce ador la un om? Micile gesturi, singurele lucruri naturale. Si spiritul. Asta, cu siguranta:)

Virtualkid spunea...

"Da-i omului o masca si iti arata cine este cu adevarat" (Oscar Wilde)

George Colang spunea...

Virtualkid@ Asta o spune si Nietzsche si Eminescu...Citeste articolul: Despre masca omului.

George Colang spunea...

Ana-Maria Duca@ Eu vorbesc de teatru ca situatie ce decurge din intalnire. AI inteles un pic ivers. Ideea textului isi propune sa arate ca nu situatia, pregatirea, discursul, tine de o relatie sanatoasa, ci ascunsul, restul fiind doar teatru...

George Colang spunea...

Castelana@ De unde ai scos ideea ca avem un diavol si un inger in noi? Poti sa o accentuezi mai mult ideea? :) Sa vedem ce descoperim...

George Colang spunea...

Silvia# Avem nevoie sa fie...

Joker spunea...

Totul ar fi fost ...mai natural daca nu ar fi Durut:))
De aici s-au nascut copii precum orgoliul sau vanitatea.
Rusinea, frica fac victime MULT PREA MARI.
Interesant este ca societatea nu prea are treaba...mai deloc cu astea:))
Pe sistemuMircica Badea:
..si Asteaa ne ocupa tot timpul. Noi o...legiferam.
Comentariul Anei Duca ne edifica:)))in profunzime!

dreamer spunea...

Eu nu inteleg cum e cu iubirile astea care iti trec. Cand iubesti e ca atunci cand respiri. Iti trece?
A, poate esti dezamagit, poate celalalt nu mai vrea, poate nu ai stiut ce inseamna sa iubesti,poate doar te-ai jucat, dar cand iubesti cu adevarat, nu-ti trece.
In iubire nu poti fi fals si nu poti da doar picaturi. Ploua torential in iubire!

Ramona spunea...

As fi avut IERI nevoie sa citesc aceasta postare... Insa de-abia astazi te-am descoperit!

ina ecstasy spunea...

doamne....adica tu vrei sa spui ca noi toti suntem niste obsedati..si incerci sa ma/ne convingi din entitatea ta de om superior ca noi cei care gandim ...oamenii ca specie suntem niste animale... si ca nu ne-am pierdut instictele... aham ...am inteles...mult succes acolo sus..unde incerci sa fii..

Anonim spunea...

doamne...adica tu incerci sa spui ca toti suntem niste obsedati ..si ca nu ne-am pierdut instinctul de animale...noi oamnii...noi specia care gandeste....da..ce sa spun.. mult succes ...superiorule

Anonim spunea...

sper ca o sa imi apara comentariul

Anonim spunea...

oare cand o sa invatati sa numai judecati pe altii ,sa puneti etichete, nu e dreptul nostru, cand iubesti....e un sentiment care nu il poti controla desi la inceput ai impresia ca poti, defapt nu, nu poti...iubirea e lipsita de logica si nu tine cont de ratiune, nici de ce e rau si ce e bine...pur si simplu iubesti si atat....ai sa descoperi parti din tine de care habar nu aveai ca exista...ai sa descoperi un univers infinit despre tine si omul iubit ...ceva ce nu ti-ai fi imaginat vreodata ca ar putea exista...atunci cand iubesti cu adevarat iti vei reevalua intreg sistemul de valori din viata ta , cine are asa ceva...:)...cand iubesti cu adevarat e un nou univers , o lume noua ...nu e nimeni superior, suntem creati din aceasi sursa, acelasi aluat...suntem bucati de lumina calatorind prin spatiu spre sursa :)

Anonim spunea...

Da, vreau sa subliniez un lucru deloc placut dar din cate il vad eu destul de real si palpabil....niciodata barbatii nu o sa aleaga femei ....tot timpul noi barbatii suntem alesi de femei....noi nu "combinam" nu "vrajim" astea sunt iluzii pe care ele ni le inspira ...si acum rapunsul intrebarii de ce?? Pai simplu...pentru ca noi nu suntem capabil sa seducem.Jocul seductiei este foarte parsiv, se joaca in 2 dar in esenta este de fapt un monolog la care barbatii au doar posibilitatea sa asiste ca -simpli spectatori- iluzia ca suntem implicati ativ ramane in continuare o iluzie.