luni, 7 iunie 2010

Despre fete, flori şi fluturaşi în stomac


       Am tot auzit chestia cu: ,,E mai bine să fie mai urât, pentru că eşti sigură că nu te înşală şi e bun acolo.ʼʼ Şi răspunsul meu ar fi sub forma unei întrebări: De ce nu-ţi iei un câine? Cu siguranţă că va fi loial. Nu te va răni niciodată. Va da mereu din coadă şi va fi mereu zâmbitor. Nu pot să înţeleg oamenii care caută loialitate sau sclavie. Ce rost mai are lupta atunci? Dacă totul este corigibil, atunci putem să stăm cu mâna în braţe şi să cântăm liniştiţi.  Este trist să nu ai curaj să lupţi pentru ceva, pentru ceea ce simţi, să alegi un bubos care, oricum, te minte… 
     Viaţa este frumoasă, ar spune domnişoarele care gândesc aşa, atunci când stăm cu coatele pe verandă şi privim. Îmi plac oamenii care luptă şi pentru un vierme, dar să simtă ceva pentru el, să nu-l nege a priori doar pentru că nu se încadrează în tiparul omului cu bube pe faţă care pare inteligent şi uită să se spele pe mâini de fiecare dată când iese de la baie. Că mi-am adus aminte: Nu-mi plac oamenii care se duc la toaletă şi uită se spele pe mâini. În fine, să revenim la oile noastre, adică la fetele care caută nişte monştrii corigibili, şi nu nişte oameni simpli, adorabili, proşti, cum vor ele să fie, dar să fie. 
     În viaţă există mai multe trenuri, nu există totuşi certitudinea unui tren care duce spre un drum nedureros. Mai bine să suferi pentru drac, decât pentru un miel. Amintirile se fac cu clipe, cu pete încărcate de ardoare şi foc, şi nu cu directive obscure ce-ţi dau impresia că eşti puternic într-o lume de slabi. Când eram mai mic aveam o vorbă, cred că merge acum: Mai bine să fii cel mai prost dintre deştepţi, decât să fii cel mai deştept dintre proşti. 






56 de comentarii:

cutecat spunea...

oare? si daca suferi ca un caine pentru cine nu merita? eu nu mai indraznesc sa visez...

Unknown spunea...

Zambesc pentru adevar!

Anonim spunea...

Pe mine ma enerveaza foarte tare fetele/femeile care se uita doar la bani, masina, casa, haine, piscina etc. Urasc materialismul!!! From the bottom of my heart! Ce rost are sa "iubesti" pt bani si alte facilitati? Este josnic. Si nu ai parte de lupta. Si sa stii ca nu ai un "oponent" cu care sa te bati este frustrant dupa un timp...

MaDa.CrEtS spunea...

Da si genu' ala de baiat trebuie sa-si gaseasca perechea :) Toti trebuie sa ne gasim jumatatea , dar in cautarea ei trebuie sa faci anumite sacrifici si increderea in om nu o ai de la inceput asa ca trebuie sa lupti pentru a castiga increderea unei pers. De aceea sunt relatiile sa vezi daca merge sau nu spre viitor (sau asa ar trebui sa fie).

George Colang spunea...

cutecat@ atunci dormi, stai pe plaja si asteapta nimicul: ce frumos e sa faci umbra pe pamant, nu?

George Colang spunea...

Amuleta japoneza@ Bine ca nu plangi, ar fi fost trist! :))

George Colang spunea...

Kiki@ Mai, nu e un lucru rau sa umbli dupa bani,nu? Fiecare cum poate, insa , dupa o vreme, culoarea obrajilor incepe sa dispara, buzele si sanii se lasa, incepe sa apara si celulita si tot asa: ei bine, atunci toata bogatia va zbura....

George Colang spunea...

Mada.Crets@ De ce nu incepi cu tine atunci? Daca tot plangi dupa el si il compatimesti:))) Eu nu zic ca e urat neaparat fizic, ma refer in articol la faptul de a sta cu mana in sani, atat, cam asta ar fi ideea principala:)

Gaby3a spunea...

apreciez persoanele care incearca,care lupta,cum zici u.dar daca persoana de langa tine nu lupta alaturi de tine atunci trebuie sa stii cand sa te opresti..oricum,suferinta are rolul ei desigur

Unknown spunea...

Offshore.. zambesc pentru ca plansul nu l-ai auzi :)

George Colang spunea...

Gaby@ normal ca exista o limita, dar ideea e sa lupti ptr cineva care merita, si nu sa te dai din drum, sa i faci loc altuia manipulabil...



Amuleta@ f bine:)

silvia spunea...

Viata e un risc, asta am invatat eu pana acum. Eu am riscat, am plans, am ras, am trait :) Cu bune, cu rele. Cat despre oameni, pot spune ca am intalnit si oameni frumosi, dar nu m-au incantat prea tare, in final; si oameni care se considerau urati, dar erau mai frumosi decat cei care erau frumosi doar fizic. Am luptat pentru fiecare persoana in parte, pana cand am realizat ca suntem unici si e bine sa-i acceptam pe cei din jur asa cum sunt, in unicitatea lor :) Viata e o lupta; pierzi, castigi, traiesti. Am un prieten foarte bun (care, apropo, iti seamana la modul de gandire destul de tare) ce mi-a zis intr-o zi ca sunt o persoana cum putine sunt. M-am bucurat pentru vorbele lui, se gasesc si oameni ce stiu sa aprecieze si dincolo de complimentele pe care orice barbat le-ar face unei femei si genul asta de persoane sunt destul de rare, in societatea de azi.

George Colang spunea...

Silvia@ Multumesc. stiu ca sunt, dar nu mi place comparatia, ai uitat ca eu sunt minunat? :)))

silvia spunea...

:)) Amandoi sunteti minunati, dar si unici :P Pentru ce sa-mi multumesti? Ca spun ce simt si imi place sa apreciez oamenii de calitate? Nu ai pentru ce. Sincer:) Asa ca stai linistit, o sa ai mereu partea ta de unicitate:) Dar ai grija sa "nu te umfli prea tare in pene", da? :P Toti suntem, in definitiv, oameni normali.

p.s: "Minunatilor" :))

George Colang spunea...

silvia@ daca stau sa ma gandesc, cred ca sunt si Supraom, dar si normal:))))

silvia spunea...

Eh, toti suntem asa :)) doar ca depinde de noi daca ne manifestam sau nu:P E bine ca le poti imbina, in functie de cum o cere situatia:)

Dreamer spunea...

Indrazniti! Visati! Viata ne apartine si trebuie traita frumos. DATI DRUMUL FLUTURILOR SA ZBOARE! Pentru asta sunt facuti.

Herta Lucescu spunea...

Chestia cu : "să fie mai urât.." e doar un capriciu, relativ de moment pe care îl folosesc prefăcutele să scape de durerea provocată de naivitatea proprie, pentru că .. s-au ars.

Să fim serioşi! Nimeni nu doreşte să îşi ducă drumul lângă un om urât. Şi să nu uităm!.. Persoanele nu tocmai frumoase fizic.. sunt cele frumoase moral, în general.
Deci depinde despre ce "urât" vorbim.
Pentru mine persoanele urâte psihic (şi în această listă intă : lipsa de cultură, egoismul, minciuna şi în primul rând mândria,fudulia)sunt cele mai dizgraţioase fiinţe!

Să nu ne îngrijorăm.. viaţa nu e roză, unii suferă din dragoste, alţii din alte motive. Aşa că.. trebuie să îi lăsăm să sufere din ce vor ei, e alegerea lor..şi trenul lor.. :)

Vorba francezului : "C`est la vie"

George Colang spunea...

Herta Lucescu@ Nu sunt de acord cu tine aici: Ca cei urati fizic sunt niste ingeri morali, buni la toate, inteligenti si ca ar compensa cumva. Este o tampenie asta, chiar nu sunt de acord. Foarte multe persoane care arata bine fizic sunt date intr o parte intr o lume de urati. Cei invidiosi vor fi mereu cei urati, care te vor manca de cur si vor cocheta mai rau ca dracul. Acum sa nu intelegi ca am ceva cu cineva, insa formula in sine, cu cei urati care sunt morali si vai si amar, ma seaca! Si vorbesc strict empiric, iti pot aduce peste 200 de ''urati'' care sunt niste nenorociti! Aia te injura pe blog, pe strada, iti pun bete in roata la munca, te scuipa si fac o mica coalitie, ca un joc in care danseaza doar lupii. Nu-i suport si mi e scarba de ei. Am cunoscut o tona de ochelaristi, care fac pe ''cititii'' si toate alea - vai si amar de ei, sincer, vai si amar de ei, cata invidie in ei si cata prostie adunata pe suta de metru. iarasi, acum sa nu se inteleaga ca le tin parte celor cu muschi si prosti, nu. Dar nu suport simpla idee ca uratii sunt niste ''minunati''. Cei care merita, merita! Si asta se vede de la o posta. Cati filosofi nu au spus ca inteligenta se vede in ochi? Eu nu am vazut inteligenta in ochii lor....

New Sensations spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
George Colang spunea...

new sensations@ Nu am auzit sintagma asta niciodata la barbati.

New Sensations spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Anonim spunea...

Totusi, din punctu` meu de vedere este JALNIC sa umblii dupa bani. Da, OK, sunt necesari...dar pune mana si munceste pt ei, nu astepta sa pice de la celalalt [dau din cer].
Chiar am citit azi un banc legat de chestia asta [nu am retinut decat numele bietului Ionica]:
"X: Te-ai maritat cu Ionica din interes sau din dragoste?
Y: Cu el din interes si cu banii lui din dragoste."
:D :D

laura la` rose spunea...

Trebuie sa recunosc ca nu am cum sa te contrazic. Dar la urma urmei totul graviteaza in jurul destinului. Nu ai de unde sa stii ca dracul nu te va iubi niciodata pe cand, celalalt iti va declara iubire eterna.

Dar, daca stau sa analizez mai bine, avand in vedere ca mereu am picat in aceeasi situatie, spun ca merita sa te sacrifici pentru baiatul-drac.
Pacat ca nu ai de unde sa stii daca merita osteneala.....

George Colang spunea...

new sensation@ daca as spune de acum, ai mai reveni la mn pe blog? :)) ramane de vazut, in plus, nu are leg cu textul de la care am pornit, nu? cand o sa fie cazul, discutam si problema in cauza, ok? :)

George Colang spunea...

Kiki@ eram ironic, cred ca te ai prins, nu? :)

George Colang spunea...

laura la rose@ alege dracul, face bine! :))

asheara spunea...

"Mai bine sa fii cel mai prost dintre destepti...". Stiu si eu? Ideea omului destept mi se pare inca destul de mistificanta, cam ca ideea unicornului sau a spiridusilor lui Mos Craciun :))

Lusy spunea...

Da, am apucat sa citesc impresiile si parerile celorlalte persoane care au comentat pe blog, si parerile sunt impartite...Sunt de acord cu unele, dezaprob altele. Mi-e un pic cam lene sa mai dezbat acest subiect acum (si te rog sa ma ierti..e si ora de vina, si faptul ca am avut o zi lunga)...Cert e ca judecata ta e un pic superficiala si sper ca nu te superi pe mine pentru ca spun asta. Ma refer la faptul ca nu trebuie sa apreciezi un om dupa calitatile/defectele fizice, ci sa-l analizezi in profunzime, fara sa-l cataloghezi dupa criterii pur aparente, pur fizice, mai degraba (am citit de bubosi, de pers care nu se spala pe maini cand ies de la baie...imagineaza-ti ca fiecare isi are perechea lui in lumea asta...iar persoanele de acest gen isi gasesc unele pe masura lor...desi exista si exceptii, sunt putine..tu ai generalizat). Nu stiu in ce masura m-am facut inteleasa, dar esti baiat destept si prinzi ideea... :)

WomanWithW spunea...

De acord cu tine...ardoarea si focul...si suferitul pentru un ''drac''..Secretul e...sa ai curajul si puterea sa transformi dracusorul asta care-ti da si ardoare si foc macar 50 in mielusel.Daca nu ...o sa ramai doar cu amintirile fierbinti...o sa te intrebi all the time''Ce-ar fi fost ...daca...''si ...sunt sigura ca daca tu nu esti ''domesticitorul'' dracusorului un altul va fi cu siguranta.Vezi tu ...se merita sa suferi...pentru iubire...sa faci sacrificii sa treci prin foc...sa arzi ...si apoi sa te renassti din propria-ti cenusa doar ca sa te aprinzi din nou ...dar vine o vreme cand iti spui...Gata...ma doare inima ...de atata ardoare si foc,sunt obosit... vreau pace si liniste si putina domesticeala ,,Cat despre fizic...nu stiu ...am fost odata indragostia de un tip urat...urat...dar atat de fermecator si inteligent ca niciodata nu m-am simtit siguranta ca nu m-ar parasi ca vezi doamne e prea urat s-o faca...

George Colang spunea...

Mihnea@ lasa ma sa cred ca ai inteles despre ce e vb! :)))

George Colang spunea...

Lusy@ ramane de vazut la partea cu ''superficial"


MyEyesOnyou@ este clar ca nu avem o reteta, dar cu siguranta ca raspunsul nu este dat de niste tipare puse a priori: ala este bun ca este urat, frumos. ala este rau ca este bubos sau fermecator....Trebuie sa invatam sa ne uitam cu alti ochi...

Herta Lucescu spunea...

Dar nu m-am referit la asta:))

Ideea e ca cei frumosi fizic, si aici nu ai cum sa ma contrazici au fite.(nu toti, dar majoritatea) .. Pot avea si cei urati fizic fite si atunci sunt urati de-a binelea.
Tu te referi la acestia de 2 bani, pai normal ca sunt urati fizic daca in capul lor e varza:))si nu stiu sa-si evidentieze frumusetea fizica.

Oricum revenind la articolul tau, nimeni nu-i perfect.. sau frumos daca ne luam dupa aspectul fizic.

Ma dezgusta oamenii care catalogheaza dupa aspectul fizic persoanele din jurul lor.

Ce doream sa spun a fost ca nu conteaza frumusetea exterioara pe cat conteaza cea interioara, si nu sa ma fac gresit inteleasa.

Bineinteles ca ... toti apreciaza persoanele puternice. Dar cele slabe trebuie ajutate. Iar daca nu de cei puterinici, de cine? De cei slabi?

Joker spunea...

@Offshore
"alege dracul, face bine! :))"

Asa este! 99,7% dar este pentru El.
Asta e una din cele mai verificate teorii sau ma rog legi nescrise.
Pacat ca nu are cine sa valideze.
De asta e rea societatea asta ca te lasa aneantizat. dar si cu optiuni..o gramada!Ceea ce desigur nu e rau DELOC:))

Joker spunea...

Asa ca in concluzie sunt cam ingurgitati, cu o seara inainte..pe şestake:))

Catwalk spunea...

Frumos!Cred ca toate sunt la timpul lor,si ca oricat de mult ne-am dori sa grabim lucrurile,va lipsi ceva.Sunt oameni care isi doresc cu ardoare sa fie iubiti(desi inca nu au invatat sa iubeasca)incat accepta iubirea de la oricine vine,numai sa apara si s-o simta.Ati observat ca in astfel de relatii "te iubesc","te ador" se spun rapid si uneori chiar public?Dar tot atat de rapid se spune si "adio",din simplul motiv ca nu mai suporti iluzia.
Tot asa,atunci cand gasesti persoana cu care ai doar "click-uri" in orice,preferi sa nu grabesti,sa nu strigi in gura mare "te iubesc!",sa te rezumi la un "imi place de tine",iar "te iubesc-ul" sa-l simti...sa-l traiesti...

booknerdcafe spunea...

In primul rand: ai gasit melodia mea preferata...
Apoi... nu am inteles niciodata vorba aia cu barbatul trebuie sa fie putin mai frumos decat Necuratul... cine se gandeste la asta? Cand iubesti omul o faci pentru ceea ce este el, pentru clipele petrecute impreuna, pentru ca il vezi TU frumos ... nu exista drum fara dureri... alergam si cautam....

George Colang spunea...

Catwalk@ Frumos spus. Eu cred in iubirea tacita, nici mie nu mi place sa o zic sau sa mi se spuna:) Ma bucur ca mai sunt oameni care vad asa. In rest, de acord cu tot ce ai spus, parca ai sintetizat niste articole mai vechi, fain! te mai astept:)

George Colang spunea...

Barbie@ Sunt faini rau the cure. toate piesele suna bine:)

New Sensations spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
George Colang spunea...

new sens@ Ti-am zis destul de clar. Nu este vorba de o discutie despre ce ar fi, cum ar fi, vorbim despre text. Citeste tot blogul, vezi ca sunt 3 ani de zile stransi in articole. U nu ai un statut special, cu toti am vb la fel de cand am blogul asta. Cand o sa am un articol despre baieti si ce mai vrei tu, o sa discutam. In plus, timpul meu este pretios, nu pot sa raspund asa unor lucruri fara sens.

manivela spunea...

dude, nu poti fi atat de superficial.stii ca frumusetea sta in ochiul privitorului.right? eu sincer n-am cunoscut 1 persoana care sa fie combinata cu un tip/tipa urat/urata doar ca sa fie sigura ca nu o sa fie inselata.trebuie sa privesti oameni dincolo de aparentele fizice.daca esti atat de inchis la minte...

George Colang spunea...

manivela@ da mi voie sa ti spun ca esti foarte limitat.

manivela spunea...

one argument please. de ce eu as fi limitat pentru ca trec dincolo de aparenta fizica iar tu ca nu treci mai departe de fizic nu esti?

George Colang spunea...

manivela@ hmm. pierd timpul cum tine, ar fi trebuit sa ti dai seama pana acum, dar ca sa te scutesc de ''gandire'' o sa ti spun ca textul era ironic. Stii ce e ciudat, ca vii tu care nu intelegi nimic, imi spui mie care am scris articolul ca sunt limitat, dar nu te uiti la tine, la cat de mult poti sa duhnesti a pestera. oricum, si numele tau spune totul, o unealta... ai vazut tu unelte care sa gandeasca? Sfat: daca vrei sa fii inteligent citeste mai atent, eventual mai rasfoieste blogul putin, si pe urma deschide gura...

New Sensations spunea...

Nu spun ca sunt de acord cu "manivela", dar majoritatea oamenilor care se considera superiori si nu sunt apreciati la valoarea pe care acestia o doresc ajung la banala aparare prin “Timpul e prea pretios, ca sa iti raspund tie”
Te rog.... asta e deja bataie de joc pana si la adresa blogului. Stii de ce? Fiindca dincolo de anii pe care i-ai prestat, prin toate articolele scrise, comentariile se rezuma strict la articolul citit. Daca vrei sa se ia in considerare intr-o ora ceea ce ai scris tu in 3 ani, macar remarca prin titlu, legatura partilor.
Referitor la statulul pe care tu mi l-ai "stampilat" datorita faptului ca am insistat pe un anumit raspuns mentionez ca daca intr-adevar ai fi invatat de-a lungul anilor buni pe care i-ai trait pana acum, ceva concret, puteai sa raspunzi mult mai elegant, prin intermediul arogantei desigur. In nici un caz sa combati aprecierea critica prin convigerea propriului tau timp. [Mersi oricum pentru intelegerea acordata....sper ca vei acorda in cntinuare raspunsuri cu o sobrietate plina de gust, si nu taiate de la radacina prin "timpul meu e prea pretios ca sa..."

George Colang spunea...

new sensations@ vad ca ti ai sters comentariul precendent. cat rafinament si eleganta, nu? Nu cred ca are rost sa despicam firul in patru, chiar nu are. Te rog nu mai insista, eventual te poti muta pe un alt blog - unde propabil o sa ti gasesti si raspunsul la intrebarile tale. Eu nu fac horoscop aici, ce ar fi fost daca merele erau albe? de ce balenele danseaza si cainii nu? Daca postulam mereu un cadru paralel de discutie nu ajungem nicaieri. ca dovada, stam de 2 zile sa vorbim despre nimic, iar eu iti acord prea mult timp ca sa mi faci u pe mn arogant. Nu crezi ca e prea mult? Te rog sa ti vezi de treaba ta si cand mai comentezi sa fii la obiect. Restul e flecareala. Nu suntem la piata aici, sa stau sa palvragesc cu toti care nu au nimic de spus. daca aveai ceva interesant de spus, cu siguranta ca nu te taxam.

Rodica spunea...

Cum iti permiti, sa insulti un om care doar si-a exprimat o opinie? Aparent toti cei care nu te aduleaza trebuie tratati cu scarba, ofensiv sau defensiv.

Puiul mamii, acest blog face parte din categoria celor mai insipide idiotenii care mi-au fost date sa le citesc. Si stii ce este cel mai dezgustator? Atitudinea asta a ta ca esti ataaaaat de inteligent. Ii recomanzi sa iti citeasca blogul ca sa se mai destepte? Doamne fereste!

Faptul ca sunt persoane care foarte des iti spun cat de multa dreptate ai e revoltator. Sper din suflet ca ori o spun pe un ton ironic ori ca tin la tine si vor sa te sustina. Pentru ca daca exista persoane care cred ca blog-ul asta al tau valoreaza doi bani, mi-e rusine de nivelul de inteligenta al Romaniei.

O spun clar si raspicat: esti un nesimtit care pretinde ca ar fi citit extraordinaaar de mult, unul care crede ca numai el are dreptate, care habar nu are ce e aia literatura buna si cel mai de cacat gest al tau e ca iti faci reclama prin facultati.

Am venit, am vazut, am destula minte cat sa imi dau seama de cat de superficial si arogant poti sa fii. Ai o parere prea buna despre tine, mama. Mai coboara vreo 100 de metri ca sa ai idee de cum arati de fapt. Oamenii cu adevarat inteligenti au decenta sa nu o urle in gura mare.

Banalitatile pe care le invaluiesti in cuvintele de plastic tot miros a ranced. Tot ce am citit scris de tine a fost facut cu o expresie de scarba pura. Si gandeste-te ca eu nu ma iau asa aiurea de persoane, chiar meriti fiecare cuvant. Dar de, nu o sa iei in considerare ce zic; cum sa creada o persoana inteligenta ca nu esti genial?

George Colang spunea...

rodica@ multumesc pentru cuvinte si concluzii: eu - arogant, prost, idiot
tu - o persoana
inteligenta

Cătălina spunea...

Rodica, ce s-a întîmplat? Citesc și nu înțeleg nimic! Ai tot dreptul să fii revoltată, dar de ce?
Ți-am citit și ți-am recitit comentariul - unde-i motivul? Unde-i argumentul? Nici Chomsky nu m-a ajutat să înțeleg și, nu-i vorbă, ne cunoaștem bine - copăcei, copăcei...și...nimic!
Și, nu am înțeles partea cu insulta. Cu siguranță că te-ai referit la ceva anume, te rog, dacă revii, spune-mi. Nu e tocmai prima dată cînd citesc un articol de pe aici și, dacă am revenit, pesemne că am avut de ce. Fie pentru un articol înțesat de filosofie, fie pentru unul mustind a metafore, fie pentru muzică. Departe de mine gîndul unei apologii, dar sînt necesare niște argumente. E simplu, e lin, să arunci niște vorbe în vînt, mai problematic este să susții o afirmație. Dacă îți cer asta, o fac pentru că, la nivel strict teoretic, oricine poate avea dreptate, orice afirmație poate fi adevărată, asta pînă la proba contrarie. Problema mea e că teoria ta nu se susține, că cel mai mic cuvînt o va demonta!
Spui că este arogant, dar unde-ar fi problema, chiar dacă ar fi așa? Nu sînt de acord cu atitudinea omului supus! Și nu este nici natural - ce animal superb ai văzut tu să meargă cu capul plecat? Păunul e frumos și o arată, armăsarul fericit, puternic, sare pe cîmp, mîndru, liber de ham! Aceasta este ordinea naturală! Poți fi socratic, dacă vrei, dar nu uitați că Socrate nu era umil în sensul creștin...la proces el nu a făcut apel la milă! A stat în fața judecătorilor, ei bine, mîndru! Probabil că și el era văzut ca fiind arogant! Și cum altfel să numești pe cel care-a cerut un pahar de cucută în locul plecării capului? O ultimă problemă, reclama - chiar dacă nu știu în ce măsură poate fi vorba de așa ceva. Reclama are un scop clar, să vîndă; or aici nu se vinde nimic; nu se obține niciun profit, iar dacă ar fi, ar fi voluntar. Sînt multe situri respectabile din afară care oferă posibilitatea unor donații - și mă refer la site-uri de facultăți, organizații non-profit! și în romînia au apărut niște afișe, parafrazez, 'uneori un simplu mulțumesc nu este îndeajuns; răsplătește educația'. Chiar dacă ar fi să se poată dona, ar face-o oricine ar vrea...nimeni nu ia nimic de la nimeni... Iar, din cîte știu, cu excepția cazului în care ar fi vorba de vreun geniu, care tocmai prin genialitatea sa ar fi ferit de corupere și de influențare, cei care intră în facultăți sînt majori. Acum, să fim cinstiți, dacă sînt suficient de mari studenții pentru a se îmbăta, pentru a face sex, pentru a merge la închisoare, așadar, suficient de maturi pentru a fi responsabili de faptele lor, nu crezi, dragă Rodica (n-ai idee cît de mult îmi place numele! De fapt, cred că de aceea ți-am și răspuns, îmi părea rău de indignarea unui om cu acest nume...), că pot judeca dacă să deschidă un anume site sau nu?
Cu nespusă părere de rău pentru tonul tău și pentru inabilitatea ta de a formula un discurs coerent și cu speranța că vei reveni și vei oferi acele argumente care te-ar așeza pe locul meritat, numai bine!
PS ai spus ceva de literatură bună? Ai putea explica? La ce anume te-ai referit? Întrebarea este sinceră...poate mi-a scăpat ceva și-ți găsești în mine un aliat...dacă mă convingi...dar ai nevoie de argumente pentru asta! De monstrație, cît și de demonstrație!

Rodica, te rog să revii! E un dialog plăcut!

Mihai spunea...

Nu am treaba cu conversatia, dar a trebuit sa remarc cateva chestii:

1. "Meaningless Kitsch does not art make", ca sa folosesc o expresie veche care mi se pare amuzanta.

2. Subscriu celor zise de Rodica (ca sa stiti ce parere am per total)

3. Catalina, sper doar ca in febra indignarii care te-a cuprins dupa ce ai citit comentariul Rodicai ti-ai amestecat gandurile, pentru ca daca nu, ei bine..sa fac referire la o gluma: "Women will win every argument because they feel no need to make sense". Inlocuieste "Women" cu "Catalina".

3.1 Motiv? Argument? Sunt in fata ta. Motiv: Insulti o persoana si o faci "limitata" doar pentru ca nu a fost de acord cu tine. fail #1. Argument? Tot blogul asta si toate banalitatile imbracate in aur cocalaresc, toate comentariile maiestatii sale, prin care isi expune clar atitudinea.

3.2 Nu are nici un scop sa vanda? (legat de reclama). Uiti cumva hranirea unui ego imens? Nu exista niciodata plata destula pentru un astfel de caz. Un profesor are nevoie de elevi. Un profesor prost isi face reclama ca sa atraga elevi, sa-i faca de cacat, doar ca sa se simta profesor.

3.3 Legat de tine, nu am putut trece peste. Scrii cu "î" in mijlocul cuvantului, si cu diacritice. Asta mi se pare atitudinea unui elitist arogant.

3.4 Discurs lipsit de coerenta? Nici macar nu trebuie sa argumentez cat de coerent si relevant este comentariul Rodicai. Acum, sa-l compar cu comentariul tau? Tot ce zic este ca comentariul Rodicai are pana si paragrafele corecte. (Am cam injurat un pic la comentariul tau. Daca nu lasi spatiu intre paragrafe, faci alineat. Daca nu faci, atunci trebuie lasat un rand intre).

Amuzant este cum ti-ai mascat gandurile printr-o intrebare naiva la sfarsitul comentariului. Asta ma duce cu gandul la trei chestii:
a) clasa a IV-a
b) ipocrizie, pentru ca atitudinea ta este "oh vai, dar ador o discutie inteligenta hahaha" (<- ras pompos), dar sa fim seriosi, insultele tale sunt jalnic de evidente.
c) Poate ca nu te cheama de fapt Catalina, poate ca nu esti de fapt Catalina. Este doar o prezumptie, nu o pot demonstra.

Jalnic.

Cătălina spunea...

Dragă Mihai,
(cum se face că toți oamenii aceștia au nume pe care le apreciez? Andrei, Anca, voi urmați!)

Este un comentariu pe un blog și îmi reproșezi lipsa unor paragrafe? Mă amuzi! Și, da, am lăsat alineat, după cum îmi ceri, domnule învățător, doar că nu a și apărut; blogurile nu sînt același lucru cu Word-ul! Poți încerca să lași spațiu la început de rînd, dacă e vreun truc, spune-mi! ;))

Iar...atitutidea elitistă...singura ta intuiție demnă de a fi luată în seamă! Doar că ai tras concluzia din alte premise. Dacă scriu cu diacritice, este pentru că așa scriu, așa am scris mereu. E o obișnuință, o a doua natură...Iar scrierea cu Î...care-ar fi problema? E o alege...după cum tu alegi să porți părul lung sau scurt...Și tu ești elitist pentru că-l porți nu știu cum? Argumentul tău, ei bine, nu este relevant...e doar un șir de vorbe puse de dragul de a face o remarcă...

Mai vrei separare prin paragrafe? Fie.

Să revin la problemă: nu-ți place, nu privi! Ai venit, iar primirea n-a fost pe măsura așteptărilor, te conformezi sau pleci. Simplu.

Problema limitări este reală. Rodica nu a revenit cu un răspuns, dar ai venit tu, ceea ce spune multe. A fi limitat este a privi prin ochelari de cal. Dar aceștia țin atît de intuiție, cît și de pregătire...Unii dintre cei care comentează au o intuiție uimitoare. Alții au o pregătire ce le permite abordarea dintr-un punct de vedere teoretic. Mai sînt și cei care nu înțeleg nimic, care nu au auzit de metaforă, de conotație, de sugestie, de filosofie. Toți cei care iau un astfel de text ca atare, ca pe un articol de tabloid, sînt limitați. Este o realitate. Problema este că se consideră genii și sînt frustrați cînd li se pune oglinda în față.

Salutări Rodicăi, cred că vă cunoașteți, nu?

Ah, și dacă tot mă acuzi că nu mă cheamă Cătălina și vrei să și demonstrezi, ce te oprește? Din moment ce faci asemenea aserții, trebuie că ai convingerea că mă cunoști.

Așadar, trimiteți-mi un mail, și tu, și Rodica...Dacă sînt Cătălina, nu voi primi nimic. Altminteri, ieșim toți trei la o bere...mai chemați niște Rodici și niște Mihai, încercăm și un cenaclu, vedem cine ce mai are de spus, continuăm discuția acesta într0un mediu ce-i este și propice... :))

Hai, acum, să lăsăm gluma! Nu e locul. E trist că te pretezi la așa ceva, Mihai!

Raphaelly spunea...

Mai bine sa suferi pentru un drac decat pentru un miel???

Din ce spui aici inteleg ca ai sau doresti sa "imprastii" printre fete o latura masochista. Nu cred ca ai inteles ce inseamna iubirea, daca tu crezi ca asta inseamna sa ai o placere de moment si apoi sa suferi cat cuprinde.

Si fetele nu cauta baieti mai urati pentru ca se gandesc ca vor fi fideli ca niste catelusi.Sunt barbati mai uratei (depinde ce intelegi prin uratei- eu zic care nu sunt tip modele de ex), care au un charm aparte si mult sex-appeal. Pe langa asta mai pui si niste inteligenta si HOPA, ai dat peste un barbat!

Iar daca barbatul acesta are si o latura sensibila pe care o afiseaza din cand in cand atunci cand este cu iubita, si cateodata si in public, atunci inseamna ca EL ESTE ALESUL! Eu mi-am gasit alesul si nu suntem impreuna de 3 ani (cat spun unii nestiutori ca dureaza iubirea), ci de 9 ani!

Dar iubirea si omul bun trebuie sa ai ochii deschisi sa-i vezi, pentru ca daca te uiti in directia gresita, cu siguranta nu-i vei gasi!!!

PS: Sa inteleg ca tu ai o relatie cu o fata frumoasa care iti pune coarne? Si iti place sa suferi? Sau iti place sa fii adorat de mai multe femei si sa le tratezi ca pe niste jucarii? Oricare dintre cele doua ai fii, imi pare sincer rau, dar nu te numesti barbat.

Pifuneata spunea...

Iubire fara suferinta nu exista. Poate in basme...Nu cred in chestia ca daca barbatul e mai urat ca dracul, gata e al tau forever. E o tampenie. Realitatea e alta. O relatie frumoasa se construieste impreuna. Daca ambii ofera loialitate, dragoste, respect, apreciere...atunci poti sa te consideri norocos. Nu cred ca daca unul din cei doi ii impune celuilalt sa fie intr-un anume fel, vor fi fericiti.

Iubirea este mai presus de cuvinte si de simtiri. Te face sa faci lucruri nebunesti, dar frumoase!

Delia Mezdrea spunea...

GOOD point:) sunt de acord cu ce zici George, mai bine iubesti baiatul ala de care ti place, decat sa- ti iei un robotel care sa faca si sa se comporte cum vrei tu( unde ar mai fi farmecul?)..

Anonim spunea...

Cum ar fi daca oamenii ar renunta la tendinta de a incadra orice sau pe oricine in tipare? Nu exista urati, nu exista frumosi...nu exista categorii.Pot foarte bine iubi un tip care alteia i s.ar parea urat, pot nutri sentimente pentru cel mai 'tare baiat din oras/liceu,/facultate' sau, dimpotriva, sa nu dau 2 bani p el. Si ce este cu asta? Suntem diferiti, gandim diferit, apreciem alte trasaturi... Si...apropo de tipare, vine cineva si incadreaza imediat o pers intr.o anumita categorie('nemernic', 'nu te.a iubit',... )(privind o relatie din exterior). Cum pot preciza cu atata exactitate? Cata intelepciune! Consider ca fiecare tb sa ia decizii pentru el, caci poate pe el l.a durut o anumita vorba, un anumit gest, el s.a simtit intr.un anume fel in mom in care cealalta pers s.a comportata asa...