luni, 6 septembrie 2010

Slab, puternic

   Am învăţat astăzi că nu contează cine este puternic şi cine este slab. Până la urmă, fie că eşti slab, puternic, fie că îţi este frică să nu te pierzi, să câştigi, fie că nu ştii ce este cu tine pe pământ, nu contează. În fond, nimic nu contează cu adevărat. Ne place dansul şi minciuna şi tot ceea ce vine la pachet. Aşa că, hai să ne minţim, să ne spunem că totul este frumos, să încercăm să minţim şi pentru alţii, poate că aşa o să fie mai bine pentru toţi. Vulnerabilitatea omului a fost ascunsă dintotdeauna. Nu a existat niciun ciot niciodată care să spulbere această certitudine. Omul şi-a mascat incapacitatea de a domina sub papucul steril al violenţei. Şi focul se naşte din invidie, dar din amor?
   Sentimentul acesta de a fi fost furat cândva de o persoană este cât se poate de frustrant dacă nu se consumă cumva, dacă nu se scurge subtil în fiinţa noastră. Iubirea pierdută se varsă în tine, iar ceea ce mai rămâne din acel fior nu este nimic altceva decât drama de a fi singur. Când eşti singur, capeţi experienţa sinelui care îţi spune că nu mai eşti vânat. Ego-ul tău este acum gol, dar însăşi vacuitatea goliciunii ţine să te scufunde într-o lume apusă. Când eşti rupt şi lovit de gloria iubirii pierdute, capeţi neputinţa de a sta pitit în faţa ta, capeţi experienţa unei nopţi senine de vară prin care ajungi să îţi nimiceşti orice speranţă. A fi pierdut înseamnă să nu mai ai speranţă, a vedea capătul unei linii ce te străpunge cu dor şi nu cu fior…

17 comentarii:

fly2sky spunea...

Devii puternic cand iti accepti slabiciunea..si devii slab cand te crezi puternic :)

George Colang spunea...

Fly2sky@ Ti ar spune altii ca devii puternic cand te crezi puternic.

fly2sky spunea...

Da...multi ar spune asta...eu cred ca atunci cand te crezi puternic egoul tau creste si pierzi din vedere alte aspecte, pentru moment poate sa functioneze..dar cred ca e mai mult o iluzie. Si apoi notiunea de "a fi puternic" e inteleasa diferit de "altii". :)

fly2sky spunea...

Si suntem toti slabi si puternici in acelasi timp..totul e relativ, nu putem fi puternici tot timpul si pe toate planurile.

George Colang spunea...

Fly2sky@ Dar ce ai intelege prin puternic?

George Colang spunea...

Fly2sky@ Sa zicem ca toti suntem la fel. De ce exista turme?

fly2sky spunea...

Eu..prin puternic inteleg un proces..a te intelege, a te accepta cu bune si rele si a reusi sa inveti din experienta ta si a altora.
Suntem toti oameni..si totusi diferiti, insa unde ai un criteriu obiectiv despre cine e puternic si cine nu?. Turme...pot fi considerate relativ la ceva..e adevarat..unii manipuleaza, dar cu adevarat puternici sunt cei ce isi dau seama si nu se lasa manipulati.

George Colang spunea...

fly2sjy@ Deci, o diferenta apare. Normal ca nu exista ceva concret cu privire la natura umana, dar este adevarat ca exista persoane care pot sa calce in picioare alte persoane. Aici este cheia, daca organizarea asta hoatica, pana la urma, duce undeva.

Joker spunea...

Bine punctat fly2sky..
Esti puternic/a si atunci cand constientizezi cele doua planuri, ingredientele, dar si procesele ce stau la baza urcarii si caderii....
Subiectul este foarte delicat si comporta foarte multe nuante. Una ar fi: -Cum poti ocoli sau..sa nu cunosti slabiciunea...pentru a-ti intari comportamentul, personalitatea...ideal ar fi ca slabiciunile sa fie intelese si nu ocolite.
Iubirea, iertarea, respectul,intra in ecuatie..si inca nu au aparut profesorii, pentru a le incadra(de parinti nu poate fi vorba, decat in treacat).
O mica sinteza:-Daca cunosti, intelegi, ierti si poti CONSTRUI.
Edificiile noastre incep a nu mai fi respectate. Inversarea valorilor si a conceptelor ajuta din plin la confuzia acestor atribute in mintea multora..

Anonim spunea...

If you over esteem great men,
people become powerless.
If you overvalue possessions,
people begin to steal.

...............................

The Tao doesn't take sides;
it gives birth to both good and evil.
The Master doesn't take sides;
she welcomes both saints and sinners.

The Tao is like a bellows:
it is empty yet infinitely capable.
The more you use it, the more it produces;
the more you talk of it, the less you understand.

Hold on to the center.

niste cuvinte vechi, vechi, vechi din Tao Te Ching

George Colang spunea...

Joker@ Foarte interesant ce ai spus:)

George Colang spunea...

tobored@ Deci, cuvintele tale, mai exact ale lui Tao, definesc echilibrul. Insa, eu nu cred in armonie cand e vorba de om,poate in entropie...

Anonim spunea...

se spune ca adevarul nu sta intotdeauna ascuns, iar in privinta cunostintelor importante cred ca adevarul este invariabil superficial.. adancimea se afla in strafundurile in care noi insine o cautam si nu la suprafata, unde este gasita..
printr'o profunzime exagerata, cugetarile noastre devin perplexe si lipsite de intemeiere..

Frumusete spunea...

Am devenit mai puternica,vorbind deschis despre problemele mele.Am devenit mai puternica in timp ce altii descopereau cat sunt de vulnerabila.Cunoasterea de sine si bogatia sufleteasca te implinesc.Cam asta inseamna pentru mine un om puternic,o stergere de lacrima si continuarea drumului.
Ce inseamna un om slab?Cel care sustine ca ceea ce nu stie ,nu doare.Lipsa curajului de a infrunta realiatea.

Stefania spunea...

Cert e ca devenim vulnerabili in fata unei persoana pe care o adoram,pe care o divinizam,mai ales cand aceasta ne descopera punctele slabe!Atunci ne poate manipula destul de facil.Cum zici si tu:nu putem fi in totalitate puternici sau slabi,insa una dintre acestea(slabiciunea sau puterea) o domina pe cealalalta.Pacat cand balanta se inclina spre slabiciune,pentru ca in acele momente e atat de greu sa te ridici!

George Colang spunea...

doryanna@ este normal sa devenim vulnerabili in fata persoanei iubite.

Anonim spunea...

Oamenii au masti. Toti avem. Numai ca unii le folosesc bine [foarte putini], iar altii le foloses ca un mijloc de a minti si a manipula.

Se pare ca viata e un mare teatru...