sâmbătă, 7 august 2010

A fi cu picioarele pe pământ.







Omul nu este un lup de stepă, ci un căţel de casă.

            Am văzut că există tot felul de indivizi ancoraţi în realitate, care îi trag de urechi pe sărmanii visători. Dar, dacă ar fi să analizăm un pic mai mult, nu tocmai cel ce urechează uită să mă trăiască pe pământ? Să revenim cu picioarele pe pământ - Aşa arată îndemnul frustratului care fuge de viaţa lui proprie. Să fim cu picioarele pe pământ înseamnă tocmai să analizam viaţa în toată complexitatea ei, să nu fugim de ceea ce pare abscons, să nu ne mulţumim cu puţin, să nu trăim, culmea, printre stele. Cei care atacă cu ardoare, aducând tot felul de motive plauzibile în favoarea lor, nu fac decât să se adâncească în propria lor nenorocire. Nu cel ce caută, ce nu se lasă vânat de răspunsuri clare, finite, este cu capul în nori, ci aceia care fug de responsabilitate, care aruncă în stânga şi în dreapta cu soluţii şi morale ieftine, arătând mereu cu degetul, ei sunt cei care nu trăiesc pe pământ. Mi-e scârbă! 

Offshore ascultă:

13 comentarii:

Herta Lucescu spunea...

Hmm.. Dar ce pornit esti tu.. ( şi eu sunt la fel.) :)) ..

Dar nu toti oamenii sunt căţei:))..
Eu nu ma consider nici căţeluşă, nici lupoaică. Ma consider pisică... Am auzit undeva (nu ma întreba unde, că nu mai ştiu..probabil la psihologie), chestia asta cu caracterele umane. Caracter de pisică şi caracter de câine.. Şi am urmărit fenomenul. Chiar există!:)

Iar acum vorbesc de cel pisică, pentru că îmi e la "îndemână": Aceştia sunt cu picioarele pe pamânt, dat fiind faptul că ştiu să se joace cu tot ce le iese în cale.. Mai ales cu viaţa. (la fel cum fac pisicile.)

Ăsta e articolul meu preferat de pe blogul tău.:)

George Colang spunea...

Herta" Pai, le-ai citit pe toate?

Irina spunea...

foarte frumoasa postarea. sensibil scrisa. trebuie sa fii un adevarat visator.
si mie mi-e scarba de cei cu picioarele pe pamant, niste netrebnici. Nu prea imi pun picioarele pe pamant, de frica ca s-ar putea sa mi le sarute cineva, si am oroare de atingeri.
Nu oricine ajunge nici la mine.

George Colang spunea...

Doina" Tocmai acest lucru încerc să-l susţin, că toţi oamenii sunt, înainte de toate, cu picioarele pe pământ. Numai că a fi pământ înseamnă şi a fi cu capul în nori. Nu înţeleg cum de există tot felul de indivizi care se apucă să critice conduita mea de viaţă. Nu sunt cu gândul după stele, dar nu uit nici să visez.

Andra spunea...

Indivizi care critica vor exista mereu, fie ca au de ce,fie ca nu, pentru ca suntem diferiti si tindem sa condamnam ceea ce nu intelegem. Ca unii o fac mai rar sau ca se trezesc inainte de a condamna prea aspru, e partea a doua. Dar in definitiv, nu cred ca exista om care sa nu fi criticat vreodata, uneori din pura neintelegere, cum am zis, alteori din invidie si dorinta de a isca rau.
Ce-ar mai conta indivizii cand tu esti impacat cu tine?:)

Vis, realitate? Dorinta, simtire, ratiune? S-ar zice ca-s dusmani si totusi, uneori isi gasesc loc sub aceeasi teaca. Exista un timp pentru toate... Exista un timp pentru fiecare...

Herta Lucescu spunea...

În mare parte. N-am citit cele din 2007, dar le voi citi eu..

Oricum, e preferatul meu pentru ca ma regasesc in el..

(Si DA, se leaga intre ele:D .. si observ ca iti contureaza personalitatea intr-un anumit fel, cine stie sa citeasca printre randuri, stie despre ce vorbesc.. e chestie de psihologie.)

George Colang spunea...

Andra@ Imi place mult ce ai spus:) Si noi am discutat pe tema asta destul de mult:)Asa e. In noi se ascund toate, de la un strop de ratiune la irational si tot asa...

George Colang spunea...

Herta@ E bine ca spui acest lucru. Probabil ca, cine stie sa citeasca, ajunge sa cunoasca si o fata a personalitatii mele.

Herta Lucescu spunea...

Da, asta voiam sa spun.

Blogger spunea...

Pana ce vei credea ca stelele sunt ceva departe de tine, cuvintele intelepciunii nu au patruns inca in mintea ta. Pana ce considerii norii ca ceva dincolo de sufletul tau, ochii intelepciunii nu au vazut inca pentru tine.

"As long as you think of the stars as something above your head, the words of wisdom have not yet reached your mind. As long as you think of the clouds as something beyond your soul, the eyes of wisdom have not yet opened for you "
E fain articolul

http://yourmind.lovez.it

George Colang spunea...

Tezuka@ Merci.

Imola Popescu Feldberg spunea...

salut.
pe mine chiar ma cheama Imola. Am dat din greseala peste numele asta care este la fel cu al meu pe un alt site, asa am ajuns la pagina ta. Credeam ca sunt speciala cu numele asta al meu rar.
Cine e Imola care iti traduce blogul?
eu sunt:
http://www.imolapopescufeldberg.com
imi plac scrierile tale, cum nu, nu te supara ca mi-am pierdut capul de bucurie. Traiesc departe si prietenii mei nu sunt langa mine, sunt ca in blogul asta al tau. Asa ca m-am bucurat sa dau peste o Imola care traduce frumos niste texte frumoase.
ma duc inapoi sa citesc mai multe din ele, din urma.
iti doresc de bine.
Imola

Pifuneata spunea...

Ce melodie frumoasa...Apropo oamenii visatori se incarca cu optimism si vitalitate din propriile lor energii. Si pot fi mult mai puternici decat cei ancorati in realitate.