miercuri, 2 martie 2011

Iubirea şi glasul ei în turmă

        
        Există, pentru femei, o nevoie de a şti că sunt iubite, un fel de acord ţipător prin care se voalează de lumea lor. Noi, bărbaţii, suntem mult mai tăcuţi, iar atunci când spunem lucruri frumoase, minţim ca nişte porci. În fond, în dansul evoluţiei câştigă doar cei care nu se lasă cheltuiţi de propria lor idee, doar cei care se lasă purtaţi de avântul corporalităţii, al jocului meschin dintre instincte. Fugim, fugim după himere, dar ne lăsăm totuşi conduşi de iluzia că putem controla totul. Iubirea, spre deosebire de mâncare, nu poate fi controlată, nici măcar cântărită, însă ţinem al dracului de mult să o punem pe cântar, să ne vestim în stânga şi-n dreapta cu ea, să le facem tuturor cu ochiul, acaparând şi mai mult spaţiul impersonal al minciunii cu care ne hrănim.
            Îmi place să dansez într-o relaţie, să-mi spun că totul curge lin, chiar şi atunci când nu se întâmplă, îmi place şi totuşi îmi displace că-mi place. Să fim în acord cu trăirea înseamnă să fim în acord cu o altă baie furibundă prin care să ne falsificăm cu totul. Evident, dragii mei, totul este falsificare, chiar şi cuvântul iubirii, dansul şi toate cele ce sunt, nimic nu este perfect şi pur, dar să zicem bine mersi că este ceva, să ne mulţumim cu puţinul zilelor noastre şi să zâmbim fals!  

18 comentarii:

Invizibilul spunea...

Femeile tipa mai rau ca fiscul : vrem iubireeee !

Unknown spunea...

si barbatii mint mai rau ca politicienii: va iubim!

George Colang spunea...

Inviyibil" Foarte fain spus! :))

George Colang spunea...

Nymphetamine" Sau ca porcii...

Leonesse spunea...

Iubirea are nevoie de ...Spatiu, iubirea ramane tot iubire chiar si atunci cand nu i se raspunde, iubirea nu cunoaste minciuna ,nu cunoaste gelozie, nu critica , nu raneste , nu acuza ,nu manipuleaza...ca sa existe Adevarata Iubire trebuie sa existe Spatiu!

Anonim spunea...

"- Nu trebuie sa spui te iubesc daca nu este adevarat. Dar daca este adevarat, trebuie s-o spui cat mai des... Oamenii uita." (Jessica - 8 ani)

George Colang spunea...

Leonesse# Ca sa mananci tre' sa existe spatiu. Ca sa tragi un part, la fel! Altceva...mai banal de atat?

George Colang spunea...

(Jessica - 8 ani)@ Se vede ca are 8 ani! Daca ''oamenii uita'' inseamna ca te adresezi unui perete gol. Iubirea adevarata nu se uita niciodata, poate minciuna cu care te ai alimentat pana atunci, dar iubirea ...nu.

Anonim spunea...

George, cand spun Spatiu, ma refer la acest aspect : daca nu ai avea spatiu in jurul tau , nu ai avea aer , drept urmare te-ai sufoca, la fel si cu iubirea, priveste dincolo de cuvinte!lucrurile banale daca le privesti cu atentie sunt chiar complicate ...si sunt sigura ca poti sa inlocuiesti exprimarea de mai sus cu alceva mai dragut !

George Colang spunea...

Leonesse@ Cioran spune ca mizeria este specifica omului. Daca nu vorbim in fiecare zi despre hartie igienica nu inseamna ca nu mergem la toaleta? Sa revenim cu picioarele pe pamant, ceea ce spui tu nu are sens...Stiu ca lucrurile banale cantaresc mult, am cateva art pe blog despre asta. Stiu ca pot sa spun altceva mai dragut, dar nu ma simt bine, asa ca scrisul ar trebui sa spuna si ceea ce nu vrem sa auzim, chiar daca vrem sa auzim, totul este perceptie si chin!

Leonesse spunea...

De acord cu tine George iubirea nu se uita ,daca totul este perceptie si chin atunci accepta si realitatea terna, clipa de acum ,secunda asta , asa plina de singuratate, frica , iubire , zambet, furie,durere,frustare , sau orice alceva simti, dupa ce accepti astea toate , te poti gandi la urmatorul lucru ca faptele si gandurile tale din prezent se vor reflecta si in viitor , daca in clipa de acum nu ai iubire cum vrei sa ai iubire in viitor?!viitorul nu il poti avea niciodata doar MOMENTUL ITI APARTINE ,ca sa ai parte de iubire trebuie sa creezi premisele pentru a putea avea parte de asa ceva...sunetul nu poate exista fara liniste si nici linistea fara sunet.

pomana spunea...

George Colang spunea...
Nymphetamine" Sau ca porcii...

George,tu in care categorie te incadrezi? care natie de porc?

Zina spunea...

Cine vorbeşte prea mult despre iubire nu mai are timp să şi iubească...

George Colang spunea...

Pomana@ Acum vreo 3 ani am scris un articol despre porcine, care poate fi citit la acest link: http://offshoregeo.blogspot.com/2007/07/porcine.html
Ca sa ti raspund la intrebare, cred ca sunt porc salbatic! ;)

George Colang spunea...

Zina@ Pentru iubire nu-ti faci timp, poti sa fugi dupa ea mult si bine. Din fericire as spune, iubirea nu ne asteapta in gara, vine peste noi, ne fura, ne poarta, ne seduce cu totul, chiar daca suntem ocupati sau nu...lasam totul. Rationamentul tau este urmatorul, din punct de vedere logic: Cine citeste prea multe articole despre iubire, nu are timp sa mai iubeasca!

L. spunea...

''să zâmbim fals!'' și să ne lăudăm, și să ne criticăm totodată pentru asta, căci nimic nu ne convine cînd nu știm ce vrem, dar susținem necontenit că știm - sau poate știm și nu știm că știm?

iri spunea...

dar dansul este si el original. nu este numai o coregrafie invatata. lasa-ma sa cred ca nu e chiar asa de rau, te rog:))

Zina spunea...

@ George Corolarul afirmaţiei tale "Cine citeste prea multe articole despre iubire, nu are timp sa mai iubeasca!" este că şi cine le scrie ! :D