luni, 14 februarie 2011

CNN : România, centrul global al traficului de fiinţe umane. Pe urmele prostituatelor – de la Amsterdam, în satele din România

      Poate că sună drastic pentru noi să fim văzuţi ca o ţară iubitoare de prostituţie, însă sărăcia ne obligă, iarăşi, să le scutim pe bietele fete de dispreţ. Cei mai mulţi vor fi fost şocaţi de spusele americanilor, dar ei, aşa cum iubesc ţara asta plină de trandafiri, ar trebui să se uite împrejur. Prostituţia, în România, este ca peştele în apă, este peste tot, în sălaşul ei, dacă ar fi să folosim un termen iubit de filosofi. Ce mă macină ? Faptul că, încă, mai sunt oameni creduli, care nu văd în stânga şi-n dreapta. 
      Problema nu este a prostituatelor, ci a societăţii care nu mai vede nimic, a rostului care a intrat în mersul banal al lucrurilor, transferat până-n treptele uzuale ale bunei-simţiri. Suntem cufundaţi în dispreţ doar când ni se arată obrazul, dar facem cu ochiul de fiecare dată când ne cade o pradă în mână. România nu este mirabilul centru al promiscuităţii, numai că nouă ne place să ne bârfim, să ne jertfim chiar şi acolo unde nu doare, în calculul subit de realitate. Să luăm aminte, orice ţară are himere, nu există utopia lui Morus nicăieri în lume, doar în cărţi! În fond, prostituţia e cea mai veche meserie din lume! 


Articol aici.

7 comentarii:

Ganduri Murdare spunea...

Aici e defapt o polemica dubioasa: "In fond, prostituţia e cea mai veche meserie din lume! " eu unu cred ca e politica, nu de alta dar ea dicteaza tot si vorba vine ca e in topica, "Pestele" se-mpute de la cap ;))

George Colang spunea...

Politica a aparut pe urma...

delta spunea...

"Poate că sună drastic pentru noi să fim văzuţi ca o ţară iubitoare de prostituţie, însă sărăcia ne obligă, iarăşi, să le scutim pe bietele fete de dispreţ."

Adică dacă am fi o țară bogată, atunci prostituția nu ar fi tot demnă de dispreț?

George Colang spunea...

delta@ nu. Evident metafora ''o tara bogata'' nu va exista niciodata. Prostitutia, in schimb, va exista, se vor rula bani la negru, nimic nu va intra la bugetul de stat.

delta spunea...

Aaa...
Mă rog, nu-mi dau seama daca in tarile unde prostituția este legalizată, cum naiba au reglementat numărul de posturi?
Ca la farmacii, spitale si alte servici publice sunt ceva calcule legate de cate unitati/cati prestatori de servicii sunt la N locuitori.
Ar fi hilar sa calculeze la modul: un numar de X prostituate la un numar de Y barbati .
Nu de alta, dar de aici este doar un pas pana la presupunerea ca trebuie sa existe neaparat N% bărbați care se prefere prostituatele.
Oricum astea țin mai degrabă de aspectele tehnice ale unei eventuale proceduri de legalizare...

Pe de altă parte, poate nu atât partea cu impozitarea (de fapt, lipsa ei...) ar trebui să genereze eventuale îngrijorări, ci faptul că în lipsa unor mecanisme oficiale prostituatele reprezintă niște certe focare de infecție.
Că doar nu curvele de lux sunt problema (alea mai degrabă au grijă să nu se infecteze), ci ordinarele de pe marginea șoselelor...

George Colang spunea...

Delta@ Legalizarea ar fi o solutie, fie ca sunt de lux sau de sosea...

delta spunea...

Într-o țară în care pupatul moaștelor este principalul sport tradițional, cre' că o să mai dureze ceva timp până se legalizează prostituția...