miercuri, 6 aprilie 2011

Exorcizări de bebeluşi în România

Am dat peste un articol genial în Gândul. Suntem, să o spunem încă o dată, o ţară de credincioşi! O să redau câteva argumente din articol:


,,Un reportaj realizat recent de PRO TV arăta cum sute de oameni vin în fiecare săptămână în comuna Moşuni, din Sfântu Gheorghe, la părintele Cristian Pomohaci. Printre ei, multe persoane aduse pentru a fi exorcizate după slujba de vineri noapte. 
Printre ele se afla şi Maria, o femeie care lucrează la poşta din oraşul Victoria. "Mă chinuie un duh rău. Am venit la părintele, am luat 16 posturi", povestea aceasta.
Părintele exorcizează chiar şi bebeluşi. "Copilul acela micuţ îl avea pe diavol în el. Un blestem sau o satană", se justifică părintele. Pentru serviciile acestuia, credincioşii plătesc bani buni.
Un alt loc în care persoanele considerate îndrăcite sunt aduse pentru exorcizări este comuna Reviga, din Judeţul Ialomiţa, unde părintele bisericii este considerat expert în domeniu, iar ca el mai sunt şi alţii."

11 comentarii:

Unknown spunea...

ce procarie... lumea este inconstienta...

dromadaire sympathique spunea...

Nu mai știu cine zicea ca "religia este opiumul popoarelor" , dar se pare că nu era prea departe de adevăr. Din nefericire, în unele cazuri autoritatea Bisericii trece dincolo de acea fază în care religia ar trebui să reprezinte un puternic suport psihic. Acest articol îmi amintește de toate reportajele care prezentau preoți "alcoolizați" sau "amorezați de enoriașe". Și ma întreb, oare o fi vorba de "tentatia diavolului" (asta in cazul in care suntem o persoana religioasa), "oare nu exista credinta adevarata, ci doar o conventie a oamenilor care simt nevoia supunerii in fata unei autoritati supra-naturale?" (atunci vb despre acel spirit de turma, si de naivitatea gloatei); sau e vorba despre un discurs de "destabilizare al interpretului religios?" (strategii politice , etc.)

George Colang spunea...

Nymphetamine: Lumea a fost mereu inconştientă.

George Colang spunea...

Gabriela Ivanov: Religia în sine nu este rea, dar nici bună! Problema se pune cu omul, cu fanatismul, cu modul nostru de a ne ataşa de lucruri, de a ne investi în ele, fără a judeca rece, onest. Cam aşa stau lucrurile, oameni dornici să scape de satanism, folosind moneda satanei. Drac pe drac se scoate, nu?

Amy spunea...

Nu sunt o persoana credincioasa si deci privesc aceste lucruri din exterior. Totusi tin sa-mi exprim punctul de vedere: religia ortodoxa exagereaza prea mult.Tot referitor la religie, am urmarit un material despre deja renumitele "cip-uri" respectiv despre masoni. Am ramas perplexa si totusi tin sa cred ca iar se exagereaza, biserica vazand orice din exterior rau. Nu spun ca nu e.

Amy spunea...

Nu sunt o persoana credincioasa si privesc lucrurile din exterior. Tin sa-mi exprim punctul de vedere: biserica ortodoxa exagereaza, atat cu exorcizarile cat si cu "cip-urile" acelea si cu masonii. Am urmarit un material despre ele si parerea mea e aceasi: se exagereaza si nu accepta idei noi sau, pana la urma pareri.

Chiulica spunea...

Asta cu 'drac pe drac se scoate' e geniala!! Foarte bine zis!

dromadaire sympathique spunea...

"cui pe cui se scoate". in afacerea cu satanismul as folosi mai degraba "lupta dintre bine si rau"

Anonim spunea...

Doamne pana unde sa ajuns.
Crede In Isus Cristos in jertfa lui si vei avea viata vesnica. Daca Isus este in viata ta raul nu are putere.
Crede in El, schimbati viata si vei vedea pe Dumnezeu.

Maria

dromadaire sympathique spunea...

"instigare la erezie"

Anonim spunea...

Exorcizarile au rostul lor si nu se cuvine sa luam in ras Taina Sfantului Maslu. Fiecare patima este patronata de un drac. La aceste slujbe e bine sa participe si cei cu semne vizibile de indracire si cei care se lupta cu un pacat anume. Cu totii avem, prin urmare, nevoie de astfel de slujbe. Nu e nimic de ras.

Facem publicitate vrajitoarelor, dar radem de preotii care ne ajuta sa luptam cu fortele raului... Trist.

Ce-ar fi sa ne intoarcem la Hristos, la Scrierile Sfintilor Parinti? Ce-ar fi sa invatam sa ne cinstim sfintii? Ce-ar fi sa invatam sa ne pretuim valorile?