miercuri, 27 aprilie 2011

Când te iubeşte o femeie?

        Cred că singurul truc prin care poţi să-ţi dai seama că o femeie te iubeşte este unul foarte simplu: Să o vezi cum se mişcă când vrei să o atingi! Fie că vrei să o apuci de mână, de gât, să vii lângă ea, femeia, când iubeşte, nu tresare! Şi aici nu e vorba de sentiment şi mişcare spontană, e vorba de o împletire, de o ambuscadă, de un mod natural de a te prinde de ea, de a spune că te legi cu ea. Am văzut o groază de tipe care erau cu iubirea pe buze, şi când prietenul le apuca în braţe, săreau din loc, pielea se strângea, se amuţea în propria lor minciună.
         Femeile, când iubesc, deschid braţele inconştient, se deschid fără nicio noimă, sunt pur şi simplu libere. Femeile, când iubesc, sunt libere – prin simplul fapt că propria ta constrângere devine pion de desfătare – prin propriul tău mod de a le strânge în braţe, de a le ţine aproape, simplu, fără mimică inutilă. Mereu mi-au plăcut persoanele care iubesc; se văd de la o poştă, au o sclipire în ochi, un fel al lor de a fi în acord cu propriul lor.
         O femeie, când iubeşte, nu se ascunde, nu se strânge ca o smochină, ci se adună în jurul tău; în ea nu mai există ocol ferm, există doar adiere şi glas strângător. În ea nu mai există orgoliu şi otrăvuri ieftine, ci o înţelepciune străină nouă, barbarilor, un mod natural de a aşterne cu preţiozitate fiecare mişcare străină. Femeile adună, strâng, aduc în spaţiul lor, prin priviri, gesturi, mimică. Ele, în tot timpul, chiar şi atunci când nu sunt lângă tine, sunt, de fapt, acolo, în inima ta, în făgaşul de acum comun. Femeile sunt modul prin care iubirea se răsfaţă, se subtilizează, se pune cu adevărat în adevărat, în scena tuturor posibilităţilor ireale

26 de comentarii:

andra spunea...

:)

WomanWithW spunea...

...si nici nu stii cata dreptate ai :)

Chiulica spunea...

:) am zambit...

Haos Organizat by Cristina spunea...

si cand un barbat te iubeste.... ?!

CC Power spunea...

ne dai tu de gol repede :D
ce bine k citesc doar eu blogul tau

Camelia spunea...

Asa e.In ziua cand l-am intalnit pe cel pe care-l voi iubi merem in adancul inimii mele,atingerea lui era ca o vraja.Era prima intalnire dar simtem o apropiere ca si cand ne-am fi cunoscut si iubit dintotdeauna...

Stefania spunea...

"În ea nu mai există orgoliu"-foarte adevarat,de altfel,ca tot ce ai scris.
Femeia,cand iubeste,nu refuza un sarut,doar daca nu urmareste un mic joc.Ea incearca sa-si faca partenerul fericit,fiind chiar ea insasi fericita prin asta.

Imi place cum scrii.Felicitari!

julie spunea...

cata dreptate ai...

iri spunea...

si mai trebuie mentionata si stralucirea oribitoare, chiar si in cea mai intunecata zi :)

Den spunea...

Interesant şi bine scris, însă nu mereu este aplicabulă teoria aceasta...

Zinaida Strinu spunea...

Ai uitat câte ceva: femeia care iubeşte se lipeşte de iubitul ei ca o pisicuţă, se încolăceşte în jurul lui ca iedera pe un trunchi, il sărută oriunde, fără socoteală, pe ceafă, pe bărbie, pe ureche şi pe tâmple, pe gură şi pe nas...

Selena spunea...

Felicitari! :) Nu stiu daca e valabil in toate cazurile, dar textul tau dezvolta un adevar ca intr-un fragment de roman.

George Colang spunea...

haos organizat: nu ştiu...rămâne de văzut...

George Colang spunea...

CC Power : doar tu? :)

George Colang spunea...

Zinna: se subînţelege...

Diana spunea...

Frumoase și adevărate observații ai făcut.

oana spunea...

astept sa ne spui si cum reactioneaza un barbat cand iubeste, daca tot "ne-ai dat de gol :) multumesc

VENUS spunea...

Frumos descris !!

VENUS spunea...

Frumos descris !!

IULISA spunea...

O femeie când te ţine de mâna, pentru ea acel moment înseamnă totul, iar când aude de la tine un cuvânt, acel cuvânt este tatuat pe creierul ei. O femeie va ţine minte totul despre tine, îţi va intui viaţa si copilaria.O femeie care te iubeşte va plânge întotdeauna pentru tine.

George spunea...

frumos articol .....chiar este adevarat ce spui....si nu bati campii..cum fac unii bloggeri frustrati

July Morning spunea...

Profund si psihologic

Cata spunea...

Fara cuvinte...

Ioana Lavinia spunea...

..frumos si adevarat!

Daniela Mihaela spunea...

Adevărat grăieşti !

Unknown spunea...

Nu este "batuta in cuie" aceasta ipoteza. Sunt cazuri intre cazuri, depinde de relatia dintre cei doi, de cat timp sunt impreuna, de mai multe conditii. Este ceva special pentru persoana de care iti pasa cu adevarat, aceea "sclipire in ochi" de care se vorbeste, dar cred ca o femeie isi deschide sufletul si are un comportament nonsalant atunci cand are incredere in cel care ii este aproape .