sâmbătă, 22 ianuarie 2011

De ce se despart femeile de bărbaţi?


            Ne tot frământă întrebările care ascund ceva în ele, tot încercăm să răscolim sinistrul perfid al fiecărui gând în speranţa că vom ajunge la un răspuns satisfăcător, dar uităm că rănile nu se închid aşa, ci se adâncesc şi mai mult în nepătrunsul hăituit de noi. Motivele unei despărţiri nu vor exista niciodată, şi asta pentru că nu există motive reale, există nişte puncte de saturaţie, nişte mici răscoale care decid să se strângă într-un ultim şi suprem fuleu.
            Bărbaţii nu au fost niciodată inventivi, ei mereu au fost preocupaţi să vâneze, să stigmatizeze teritoriul, să înfulece orice pradă cu nesaţ şi să stea pe loc. Femeile, dimpotrivă, fiind nevoite să fie alese, au fost obligate să găsească tertipuri, să fie din ce în ce mai sigure pe nesiguranţa lor, totul fiind doar un truc, o paiaţă zâmbitoare ce îşi propunea să atragă şi mai mult în capcană potenţialii cimpanzei. Însă ce se desprinde de aici? Cu ce s-au ales femeile spre deosebire de bărbaţi? Ei bine, femeile, fiind nevoite să se lase prădate, au găsit şi rafinamentul, tactica, suavul, lascivul, au găsit mrejele fermecătoare ale avansurilor, au învăţat să aleagă şi, deci, să fie rafinate. Lucru care scapă cu desăvârşire bărbaţilor. Astfel, înarmate cu un bagaj de jocuri şi cuvinte, au început să sorteze, să disece şi mai atent fiecare potenţial partener în parte, totul fiind în esenţă doar un joc. Sexualitatea, dansul, perversiunea, au devenit amicii femelei, şi asta pentru că masculii presau cum puteau ei mai bine, adică forţând nota.
            Evident, cercul vicios răsare, şi un maimuţoi se prinde că este timpul pentru schimbare, că ar trebui să înveţe limbajul femeilor, adică să se joace, să danseze exact ca ele, să fie şiret şi să privească exact acolo unde doare, adică în mănunchiul orgolios de vulnerabilitate. De aici şi până mai departe a fost doar un pas. Bărbaţii au început să-şi filtreze terenul, au ridicat ştacheta, au început să-şi măsoare cuvintele, să fie mai domesticiţi, să facă trecerea într-un final de la barbar la civilizat. Însă, în goana după pradă, bărbaţii au ridicat şi mai mult nivelul de percepţie al femeilor cu privire la tacticile lor de agăţat. Mai frumos spus, bărbaţii au jucat dansul lor, dar pe muzica femeilor.
            Şi acum, să revenim la ce ne doare, de ce se despart femeile de bărbaţi? Urmărind raţionamentul de mai sus, este destul de clar de ce femeile aleg să fugă de bărbaţi. Se tot aude prin piaţă că bărbaţii sunt perverşi, meschini, schimbători, că fug după multe şi vrute, dar în fapt unul dintre motivele despărţirii stă închis tocmai în acest mit: perversiunea. Femeile sunt menite să fie iubite, nu înţelese, spunea nu ştiu cine, aşa e, şi asta pentru că joaca este mai presus de toate. O femeie se desparte de un bărbat când el uită să mai fie pervers, când el uită să o mai mintă frumos, chiar dacă încearcă să o facă. Femeile se despart de bărbaţi pentru că dansul le este străin bărbaţilor, că nu mai ştiu să fie aşa de seducători cum au fost, că drumul lor şi certitudinea lor că au pus mâna pe o bucată se destramă din chiar acel moment. Femeia simte şi miroase mai mult decât oricine. Ea fuge de tine pentru că ai devenit comod, ai uitat să o mai vrăjeşti şi să o amăgeşti aşa cum o făceai. Femeia fuge de tine pentru că scara evolutivă o obligă să facă asta. În competiţia asta nebună câştigă doar cel mai şiret, şi nu cel onest. Sinceritatea nu există în cumpănă! Femeile se despart de bărbaţi pentru că ei nu mai ştiu să facă dragoste, nu mai găsesc nimic nou cu care să le surprindă, nu mai fac faţă propriei lor dispute, a jocului cu care le-au hrănit încă de la început, când le-au sedus şi le-au adus în spaţiul potenţei lor. Femeile fug de bărbaţi pentru că bărbaţii aleg să plângă după ele, decât să alerge după ele, să ţină aproape sentimentul de incertitudine, şi nu de câştig. 

47 de comentarii:

violeta spunea...

frumos si bine spus; barbatii ar trebui sa stie ca dupa lupta pentru cucerire, urmeaza lupta pentru pastrarea "pradei" :)

Andreea L spunea...

Asadar, femeile se despart de barbati pentru ca "ei sunt de vina", mai simplu spus. O femeie nu greseste niciodata intr-o relatie (mi-a spus odata un barbat) si nu ea da tonul despartirilor. Vina nu este a ei, asa ca, dragi barbati, fiti barbati! :)

George Colang spunea...

Violeta@ Ar trebui si totusi uita..oare de ce?

George Colang spunea...

Andreea l@ Saracii, ei sunt de vina pentru toate! :)))

Ada spunea...

love it!
asa deci, barbatii joaca dansul lor, dar pe muzica femeilor... mult mai fain spus decat clasicul 'barbatul este capul dar femeia gatul'
^_^

George Colang spunea...

Ada@ Inseamna ca muzica e buna, nu? :)

Delia Mezdrea spunea...

Femeile(nu toate) sunt o specie mai complicata decat barbatii la o examinare mai atenta. Astfel, femeia nu mai e multumita de aceleasi lucruri, ca la inceput dupa 2 ani de relatie; ea cauta mereu ceva nou in relatia sa, si poate la o adica si barbatul o face, doar ca in alt sens. femeia se inspira si din exterior, se uita la alte relatii, ar vrea si ea sa -i ofere prietenul ei ceea ce- i ofera barbatul ,,x'' prietenei ei devotate ,,y''- un inel cu diamant, vacante pe insule exotice, etc. femeia nu se poate plictisi intr- o relatie dar se poate afla in monotonie, iar daca partenerul ei nu e dispus sa faca ceva in acest sens, vor interveni rupturi. o femeie tace, dar nu uita.

Leonesse spunea...

strugurele ala pare foarte apetisant...;), motivele mele au fost simple:am evoluat in directii diferite !,dansul nu mai era in ritm cu muzica...:)..insa si muzica s-a schimbat...

Anonim spunea...

cam favorizezi femeile....femeile se despart de barbati din acelasi motiv pentru care barbatii se despart de femei, pentru ca nu mai sunt de ajuns unul pentru celalalt si cauta alta prada fiecare.

George Colang spunea...

Delia Mezdrea@ O femeie tace dar nu uita? Mi-a placut asta! :))

George Colang spunea...

Leonesse@ E apetisant? :)))

George Colang spunea...

Anonim@ NU favorizez pe nimeni. Pur si simplu, totul e trecut in articol, asa stau lucrurile...

Ada spunea...

muzica nu e garantat intotdeauna buna; dr e sigur pretentioasa! ;)

Interzisa. spunea...

Hai lasa, ca nu sunt barbatii atat de priceputi in ''dansul'' lor. Gresesc pasii deseori si se impiedica si mai des ;)

George Colang spunea...

Ada@ Hai mai ca si baietii canta bine:))

George Colang spunea...

Amanta ta@ Foarte bine ca se impiedica:))

Andi spunea...

Mă despart de bărbații mei doar când simt că nu mă mai iubesc. Alte motive nu m-ar convinge.

Zinaida Strinu spunea...

Bărbatul ăla părăsitu' putea să fie şi onest şi atent cu ea în acelaşi timp...Dacă o iubea cu adevărat.

George Colang spunea...

Andi@ Pai, poti face asta, chiar daca ei nu te mai iubesc? Sunt destule persoane care refuza sa-si lase prada, din egoism, sa plece...Cum de reusesti?

George Colang spunea...

Zinna@ Saracul...chiar tre' sa le faca pe toate?

Interzisa. spunea...

:-/

George Colang spunea...

Amanta ta@ hai ca poti mai mult de atat...

silvia spunea...

Dar de ce se despart barbatii de femei? La asta te-ai gandit? Noi nu suntem mereu "alea rele si perverse", se intampla sa fie si ei, adesea :) Candva, am plans eu dar inainte de mine a plans el dupa altcineva si inca mai plange. Da, e un fel de cerc vicios, daca vrei...Insa.....Nu as victimiza barbatii in situatia respectiva. Stii cand as face-o? Doar atunci cand as sti pe propria piele ca omul ala a facut orice este posibil omeneste sa ma apropie de el si chiar l-a interesat cu adevarat persoana mea iar eu l-as parasi. Doar atunci, insa ma tem ca acel gen de barbati este pe cale de disparitie si nu-i voi intalni prea curand :) Si, in plus, noi suntem femei, asa ca avem dreptul sa decidem ce vrem si cand vrem de la un barbat :)

George Colang spunea...

Silvia@ In art asta chiar nu am victimizat barbatii..deloc. E chiar invers.

Pavelescu spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
George Colang spunea...

Pavelescu@ Minunata concluzie ai tras:)

silvia spunea...

Asta am inteles, doar ca am intors eu situatia pe dos :P Era doar o idee mai subtila de a te provoca sa mai scrii articole de genul asta :) :P Oricum, mi-a placut postarea asta :)

George Colang spunea...

Silvia@ Hmm...adica eu nu prea scriu asa articole bune, nu? Si din cand in cand mai pocnesc cate un articol bun, nu? :)))))

silvia spunea...

Of, tachinarile astea.....Esti un mirobolant :))))) Sunt sigura ca ai inteles ce am vrut sa zic in comentariul precedent :P :D

Pavelescu spunea...

Cate corectitudine ca ai lasat sa se vada comment-ul....:)

George Colang spunea...

Silvia@ Nu stiu de ce vorbesti:))

George Colang spunea...

Pavelescu@ Este un anunt mai jos care spune: ,,Ne rezervăm dreptul de a şterge comentariile cu limbaj neadecvat sau obscen!"

Anonim spunea...

Nici nu stii cata dreptate ai;)
si ai prezentat explicit...
exact,femeia se desparte de barbat tocmai din cauza ca el nu mai este cel de care femeia s-a indragostit prima oara;)

George Colang spunea...

Butcher@ Cred ca e mai mult de atat...oricum e valabil pentru ambele sexe...cel putin acest lucru.

Zina spunea...

George, la mine pe blog ai o nominalizare la concursul Cel mai bun blog din 2010 şi leapşa respectivă.

George Colang spunea...

Zina@ Multumesc:)

Leonesse spunea...

George , nu am sa iti spun de ce se despart femeile de barbati si viceversa , in schimb am sa iti spun ce cred eu ca ii tine impreuna chiar si o eternitate... baieti stiu o eternitate e cam mult spus petru voi ...:), dupa cum spuneam :

legatura cea mai puternica sau liantul care tine doi oameni unul langa altul (mai presus de prietenie,iubirea fizica ,spirituala,copiii , traditiile si bogatiile materiale )este credinta,iubirea pentru Dumnezeu, lupta si drumul parcurs impreuna spre a descoperi divinitatea, placerea de a imparti acest drum cu perechea ta, acesta este cel mai puternic liant intre o femeie si un barbat , e singurul lucru care te poate tine pana la sfarsit langa partener sau chiar o eternitate.

George Colang spunea...

Leonesse@ E cam ciudat sa spui ca in credinta se gaseste samburele real al iubirii. Cum facem ca sunt si persoane care se iubesc, si nu cred in Dumnezeu?

Leonesse spunea...

george , mi-a trecut o treime din viata si inca nu am vazut oameni fara credinta in Dumnezeu fericiti si multumiti in iubire, si am umblat mult si am vazut multe si o sa mai vad multe si sunt absolut sigura ca nu voi gasi oameni fericiti care cunosc dragostea adevarata (care apropo nu e usor de gasit, de pastrat si mentinut)si sa nu creada in Dumnezeu, si chiar daca nu cred in Dumnezeu se iubesc pentru ca cu toata negarea lor si cu toata necredinta lor suntem facuti de Dumnezeu si suntem o parte din El, Dumnezeu inseamna iubire de aceea se iubesc, Dumnezeu e ceva prea complex , ceva peste puterile noastre de intelegere si acceptare, e mai mult decat ce scrie in Biblie , e mai mult decat conceptele lui Socrate , mai mult decat conceptele lui Buddha, mai mult decat orice idee ,concept religios , filosofic , teoretic , stiintific.Ideea e ca nu am vazut oamenii fericiti in iubire si care sa treaca testul timpului si sa nu creada in Dumnezeu.

George Colang spunea...

Leonesse@ Cu Dumnezeu inainte, atunci! :)

Izabelle spunea...

F tare, nu stiam ca poti scrie atat de furmos:)

George Colang spunea...

Izabelle@ Multumesc! Te mai astept pe aici:)

kOoDoO spunea...

In comentarii : toate femeile aplauda, toti barbatii se simt neindreptatiti. =)
Acum vrei sa pari siret? =)

Unknown spunea...

iar motivele pentru care barbatii se despart de femei care ar fi ?

Anonim spunea...

Ooo da, ea se indragosteste de el, pe urma incearca sa il schimbe, iar cand reuseste se va plictisi de noul el si cauta un altul :)). Barbatii cauta noutatea in alte partenere. Ambii parteneri trebuie sa se surprinda unul pe altul in mod constant pentru a nu intervenii monotonia. ( umila si incompleta parere a unui el ;) care a parasit si a fost parasit )

IULISA spunea...

Cred că s-a spus cam tot ce era de spus ,realitatea e undeva pe la mijloc . Îmi place cum scrii .

Anonim spunea...

Leonesse spunea...
"George , nu am sa iti spun de ce se despart femeile de barbati si viceversa , in schimb am sa iti spun ce cred eu ca ii tine impreuna chiar si o eternitate... baieti stiu o eternitate e cam mult spus petru voi ...:), dupa cum spuneam :

legatura cea mai puternica sau liantul care tine doi oameni unul langa altul (mai presus de prietenie,iubirea fizica ,spirituala,copiii , traditiile si bogatiile materiale )este credinta,iubirea pentru Dumnezeu, lupta si drumul parcurs impreuna spre a descoperi divinitatea, placerea de a imparti acest drum cu perechea ta, acesta este cel mai puternic liant intre o femeie si un barbat , e singurul lucru care te poate tine pana la sfarsit langa partener sau chiar o eternitate. "


sunt de acord cu tine intru totul pentru ca aceasta credinta nu este legata neaparat de rugaciuni sau altfel de ritualuri ci de credinta in sine si a cauta pe Dumnezeul prezent in fiecare din noi, la fiecare prezent il alt fel.Divinitatea exista in noi, nu in exteriorul nostru ... divinitatea fiind calea catre extaz...fericire adevarata. inca cate mai sunt de spus....