vineri, 13 ianuarie 2012

Cum dormim?



Sunt momente când şi somnul ne joacă feste, de parcă totul este făcut să fie împotriva noastră. Oricum am încerca să ne salvăm, să ne scoatem de sub insolaţia somnului, tot nu am reuşi. Şi asta pentru că somul are un mod ciudat de a fi. De fapt, dacă încercăm să pătrundem în adâncurile sale, vom putea să observăm că există, mai exact, două tipuri de somn: somnul nevinovat şi somnul vinovat.

Somnul nevinovat este „nevinovat” pentru că este sincer, pentru că nu este rupt de propria sa pornire, de la felul său natural de a fi. Somnul nevinovat este adânc, fără întreruperi, fără frustrări, fără să se pună împotriva sa. Somnul adânc nu este niciodată tulburat, nu are ruperi de ritm, este pur şi simplu lin, ca o melodie ce se desface uşor, urmărindu-şi propriul curs, calea cea dreaptă, sinceră, jocul real al îndeletnicirii sale. În somnul sincer nu există saţietate şi dezgust, doar vise noumenale, descărcate de propriul lor adaos, de propria lor nemulţumire. Aici nu există desfrâu, medicamente şi sedative, nu sunt puse întrebări, ci se dau răspunsuri, soluţii molcomitoare.

7 comentarii:

Suflet de curva spunea...

Sti? intr-o vreme, cand nu aveam blog, te urmaream des. Imi placeau discutiile... converatiile...comentariile.

Acum... au disparut comentatorii. ai gresit undeva ;)

George Colang spunea...

Totul s-a mutat pe facebook si pe celalalt blog. Am publicat si o carte. Va urma o alta. Nu cred ca am gresit, intra pe facebook si o sa vezi acolo ce nebunie este. In plus, nici eu nu mai am timp de acest blog, el este doar o modalitate de a pastra trecutul in prezent. Te astept pe facebook!

Anonim spunea...

Geo, sincer prefer interfata si ambientul de aici ,deja cand ma trimiti pe facebook imi pierd interesul de a mai comenta ceva ,dar asta e valabil numai pentru mine ,so bafta! ;)

George Colang spunea...

Leonesse@ Nu te trimit pe Facebook. Era vorba ca multi sunt acum dependeti de facebook. Blogurile vor fi in viitor doar o anexa a fb-ului. Asta e, nu avem ce sa facem. Cat despre mine? Nu cred ca s-a pierdut ceva. Am publicat prin reviste, pe alte situri, reviste pe hartie, in revista uniunii scriitorilor, am facut foarte multe pornid de la acest blog. De aceea o sa-i raman mereu recunoscator.

Suflet de curva spunea...

De acord cu Leonesse. Un kkt si fb-ul asta. Naspa rau.

Felicitari pt carte. si succes in continuare. Imi placea mai mult blogul inainte,,,, erai mai...altfel..sa zic

George Colang spunea...

As vrea sa mi spui cum...Este important si pentru mine. Poate asa e. Una dintre cauze este timpul, fiind mai ocupat. Spune-mi, mai ales ca mi urmaresti blogul de ceva vreme, ce crezi ca s-a schimbat.

Anonim spunea...

Asa, uite ca am gasit un raspuns pt intrebarile mele!


Also visit my web-site ... anunturi gratuite